Fondsstructuur

Er zijn verschillende soorten structuren voor vastgoedfondsen die elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen bieden. Het eerste fonds dat opgezet wordt door Fortus Vastgoedfondsen is het Fortus Finance Verduurzamingsfonds. Graag leggen we aan u uit volgens welke structuur wij dit fonds opzetten.

Fondsstructuur


Het Fortus Finance Verduurzamingsfonds wordt opgezet als een obligatiefonds. Bij een obligatiefonds leggen verschillende beleggers geld in een fonds. Als belegger ontvangt u obligaties van het fonds, die feitelijk leningen vertegenwoordigen. U ontvangt uiteindelijk het uitgeleende bedrag terug, samen met rente Vanuit de rente die u periodiek ontvangt kunt u een inkomensstroom genereren. 

Het fonds investeert in verschillende obligaties, als belegger krijgt u een klein aandeel van al die obligaties. Het grote voordeel hiervan is, dat het risico beter gespreid wordt. Als belegger ontvangt u obligaties van het fonds, die feitelijk leningen vertegenwoordigen. U ontvangt uiteindelijk het uitgeleende bedrag terug, samen met rente. Het grote voordeel hiervan is, dat het risico beter gespreid wordt.

Een groot voordeel van beleggen in een obligatiefonds is dat u vanaf een klein bedrag al kunt instappen. Zo kunt u in het Fortus Finance Verduurzamingsfonds al instappen vanaf € 5000,-

Ook worden obligatiefondsen beheerd door professionele beheerders. Dit maakt dat uw investering in veilige handen is! 

Voor een gedetailleerde uiteenzetting van de structuur verwijzen wij u naar de prospectus van het fonds. 

Fondsen