Fondsen


Fonds 1 - Fortus Finance verduurzamingsobligaties

Het belang van verduurzamen van vastgoed

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het verduurzamen van vastgoed een cruciale stap richting een groenere toekomst. Wij informeren u graag over de voordelen en de impact van het verduurzamen van vastgoed, zowel op het milieu als op uw eigen financiën. 

Het verduurzamen van vastgoed gaat over het implementeren van energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen in gebouwen, zoals woningen, kantoren, winkelcentra en industriële complexen. Het omvat maatregelen zoals het verbeteren van isolatie, het gebruik van duurzame materialen, het installeren van energiezuinige apparatuur en het opwekken van hernieuwbare energie.

Een van de belangrijkste voordelen van het verduurzamen van vastgoed is de vermindering van de ecologische voetafdruk. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde energieconsumptie en de uitstoot van broeikasgassen. Door energie-efficiënte maatregelen toe te passen, kunnen we het energieverbruik drastisch verminderen en de CO2-uitstoot aanzienlijk beperken. Dit draagt bij aan het bestrijden van klimaatverandering en het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.

Daarnaast biedt het verduurzamen van vastgoed ook financiële voordelen. Hoewel de initiële investeringen misschien hoog lijken, leidt het op de lange termijn tot aanzienlijke kostenbesparingen. Energie-efficiënte gebouwen verbruiken minder energie, waardoor de energierekeningen dalen. 

Een duurzaam gebouw heeft ook aantrekkelijke voordelen voor huurders en gebruikers. Mensen worden steeds milieubewuster en geven de voorkeur aan wonen of werken in een gezonde, groene omgeving. Door te investeren in duurzaam vastgoed, wordt de waarde van panden verhoogd. 

Verduurzaam uw vastgoed vandaag nog met het Fortus Finance verduurzamingsfonds en maak deel uit van de beweging naar een duurzamere wereld. Samen kunnen we het verschil maken en een positieve impact hebben op het milieu, de economie en de maatschappij.

 

Fortus Finance, leningen voor vastgoedondernemers


Vanuit dit verduurzamingsfonds zal Fortus Vastgoedfondsen leningen verstrekken aan vastgoedondernemers om hun vastgoed te verduurzamen, wat momenteel van cruciaal belang is. Dit wordt nog belangrijker door de invoering van de Wet goed verhuurderschap en de Wet betaalbare middenhuur, die het verhuren volgens het WWS-stelsel verplicht maken. Binnen dit stelsel worden punten toegekend op basis van het onder andere energielabel, waarbij een hoger label leidt tot meer punten, een hogere huurprijs en een snellere overgang naar de vrije sector.

Door de duurzaamheid van de woning stijgt niet alleen de waarde ervan, maar ook de huurstroom, wat resulteert in een hogere waarde in verhuurde staat. Het verhuren in de vrije sector biedt vastgoedondernemers vrijheid, stabiliteit en vormt een veilige investering.

U kunt al in dit verduurzamingsfonds van Fortus Finance al beleggen vanaf € 5000,-
De begoogde rendementen liggen op 7,5%

Download de whitepaper