Investeren in (de regio) Rotterdam

Wie in vastgoed investeert zoekt naar gebieden waar de huizenprijzen aantrekkelijk zijn, ontwikkeling is en waar altijd vraag naar huurwoningen zal zijn. Deze ingrediënten zullen zorgen voor een natuurlijke waardestijging. Fortus werkt vanuit de regio Rotterdam welke voldoet aan alle criteria die voor u als investeerder belangrijk zijn.

Ontwikkeling

Rotterdam en met name Rotterdam-Zuid is een gebied dat ontzettend in ontwikkeling is. Het zuiden van Rotterdam was altijd een “ondergeschoven kindje”, maar steeds meer huurders en verhuurders beginnen de mogelijkheden te zien van dit gebied. Steeds meer studenten en starters kiezen voor een woning aan deze kant van de Maas om de reden dat ze veel meer vierkante meters krijgen voor hun geld.

Daarnaast zijn er enkele projecten die Rotterdam-Zuid die in de toekomst zeker een boost gaan geven.

Programma Rotterdam Zuid

Met het programma Rotterdam Zuid investeert de gemeente Rotterdam samen met de nationale overheid 260 miljoen euro in het gebied. Er wordt onder andere geïnvesteerd in onderwijs, huisvesting, leefbaarheid en werkgelegenheid.

Een onderdeel van Programma Rotterdam Zuid is het Hart van Zuid. Het bekende winkelcentrum Zuidplein en congrescentrum Ahoy zullen geheel gerenoveerd worden. Samen zullen zij het hart van Rotterdam Zuid gaan vormen. Daarnaast heeft Ahoy de ambitie om meer internationale congressen te organiseren met als kers op de taart het Eurovisie Songfestival.

Feyenoord City

Een andere bekende ontwikkeling aan de Maaskant van Rotterdam Zuid is Feyenoord City. Met dit project krijgt Rotterdam een nieuw stadion. Het oude stadion zal transformeren naar woningen. Het gehele gebied krijgt een sportief karakter. Daarnaast komen er nieuwe hotels, meer vrijetijdsmogelijkheden, woontorens en honderden nieuwbouwwoningen.

Erasmus Universiteit

Om Rotterdam-Zuid aantrekkelijker te maken voor studenten komt er een nieuwe verbinding tussen de Kralingsche Esch en Rotterdam-Zuid. Deze verbinding moet het voor studenten aantrekkelijker maken woonruimte te zoeken aan de zuidkant van Rotterdam.

Tevens komt er aan de kant van Charlois een nieuwe campus van de universiteit. Deze recente ontwikkeling zal Rotterdam-Zuid nog aantrekkelijker maken voor studenten. Fortus is gespecialiseerd in aankoop van studentencomplexen en begeleiden u in de wet en regelgeving die van toepassing is op kamerverhuur.

Neem contact op