Werkwijze

Een beleggingspand aankopen via Fortus, gaat snel en gemakkelijk zonder kopzorgen.

Onderstaand treft u onze werkwijze aan.

Stap 1: Beleggersprofiel opstellen

De eerste stap is het aanmaken van een zoekprofiel bij Fortus. Voor het aanmaken van het zoekprofiel ontvangt u een persoonlijke uitnodiging op ons kantoor in Rotterdam. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en bekijken we gezamenlijk hoe u uw portefeuille het beste op kunt bouwen.

Een zoekprofiel opmaken kost eenmalig € 250,-. Samen met een beleggers expert nemen we uw wensen door en bekijken we welk vastgoed het beste bij u past.

Na het aanmaken van uw zoekprofiel krijgt u toegang tot onze exclusieve beleggers app, mailinglijst en off market deals.

Stap 2: Reageren

De vastgoedmarkt is een snelle markt. Alle panden die Fortus aanbiedt zijn prijstechnisch reeds uit onderhandeld. Dit betekent dat de panden die u aangeboden krijgt een vaste prijs hebben en niet onderhandelbaar is. Snelheid en kopen zonder voorbehouden zijn key points in deze markt. Fortus werkt uitsluitend met beleggers die zonder voorbehoud van financiering kunnen kopen. Zorg er dus voor dat u uw (financiële) zaken op orde heeft en snel kunt schakelen.

Stap 3: Kopen

Is het pand waarop u reageert nog beschikbaar? En kunt u zonder voorbehoud kopen ? Dan kunnen wij u feliciteren met de koop! Nadat u akkoord heeft gegeven regelt Fortus voor u alle administratieve zaken. Denk hierbij aan het opmaken van de koopakte en de controle van de (VvE) stukken. Maar ook het aansturen van uw taxateur indien er sprake is van herfinanciering na de koop. Al deze werkzaamheden worden u uit handen genomen door Fortus.

Stap 4: Financieren en taxeren

Moet u het pand laten financieren? Dan is het belangrijk dat u het pand snel laat taxeren. Fortus kan voor u de coördinatie van het taxatie proces begeleiden. 

Stap 5: Passeren bij notaris

Op de passeerdatum zal Fortus zorgdragen voor de eindinspectie. U kunt ervoor kiezen om te werken met een volmacht of om zelf te tekenen bij de notaris. Fortus werkt standaard samen met een projectnotaris Plas Bossinade gezien de ervaring met vastgoedbeleggers en de regio.

Stap 6: Verduurzamen

Een manier om direct waarde toe te kunnen voegen is door uw pand te laten verduurzamen. Indien u wilt verduurzamen kunt u dit direct in gang zetten zodra uw pand gepasseerd is bij de notaris.

Stap 7: Renoveren

Zodra het pand gepasseerd is kunt u gaan renoveren. Heeft u besloten het pand te verduurzamen? Dan kunt u dit direct meenemen in de totaal renovatie.

Indien Fortus u een richtprijs heeft gegeven van renovatiekosten is dit gebaseerd op een fysieke controle . Fortus is geen bouwtechnische aannemer, u kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Stap 8: Verhuren

Zodra de renovatie afgerond is kunnen we de verhuur opstarten. De verhuur wordt standaard uitgevoerd door Max Rentals conform de overeengekomen afspraken.

Stap 9: Beheren

Zodra uw pand verhuurd is, wordt het beheer overgenomen door Max Management. Met het beheer van Max Management wordt u volledig ontzorgt én voldoet u aan alle regelgeving vanuit de gemeente Rotterdam.

Stap 10: blijf leren!

Als u belegt in vastgoed is het belangrijk uw kennis up to date te houden. Regelgeving kan veranderen waardoor u tussentijds wellicht andere (strategische) keuzes moet maken. Daarnaast is het belangrijk dat u weet welke verantwoordelijkheden u heeft als belegger. Via onze academy kunt u online diverse cursussen en masterclasses volgen. Tevens kunt u lid worden van de Facebookgroep van drs. Esther Dekker waar zij regelmatig handige tips en kennis deelt. Wilt u meer persoonlijke begeleiding ? Neem dan contact op met drs. Esther Dekker

Neem contact op