Samenwerkingspartners

rentals.maxpropertygroup.com

Max Rentals

Max Property Rentals is onderdeel van de Max Property Group en heeft het grootste aanbod betaalbare huurwoningen in de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel en Den Haag.

academy.maxpropertygroup.com

Max Academy

Het aanbod van Max Property Academy bestaat uit diverse cursussen, masterclasses en externe bijeenkomsten. Een must voor iedere (startende) vastgoedbelegger die in Rotterdam e.o. wil investeren.

capital.maxpropertygroup.com

Max Capital

Max Property Capital biedt u volledige ondersteuning bij het aankopen van uw vastgoed. Door ons netwerk, onze kennis van de markt en onze jarenlange ervaring weten wij exact welk vastgoed bij u als belegger past.

www.woningverhurenrotterdam.nl/kamerverhuur-in-rotterdam

KAMERVERHUUR IN ROTTERDAM

Kamerverhuur kan een populaire vorm zijn van verhuur. Belangrijk is om te weten dat kamerverhuur vaak aan regels onderworpen is. Deze regels kunnen per gemeente weer verschillen. Het is daarom goed om de regels na te kijken in de gemeente waar u een woning(en) verhuurd. De regels kunt u vaak terug vinden in de huisvestingsverordening of op de website van de gemeente.

www.woningverhurenrotterdam.nl/hoe-de-huurmarkt-verandert-tijdens-de-coronacrisis

HOE DE HUURMARKT VERANDERT TIJDENS DE CORONACRISIS

De afgelopen dagen verschenen er meerdere artikelen over de veranderende verhuurmarkt tijdens deze coronacrisis. Desalniettemin is er nog steeds vraag naar huurwoningen. Wel zien we als verhuurmakelaar dat de dynamiek van de markt veranderd is. Waar voorheen de huurders bijna over elkaar heen vielen voor elke huurwoning, zien we nu een duidelijk verandering ontstaan.

www.woningverhurenrotterdam.nl/de-verhuurmarkt-in-rotterdam-tijdens-de-coronacrisis

DE VERHUURMARKT IN ROTTERDAM TIJDENS DE CORONACRISIS

Ons leven staat al sinds enkele weken geheel op zijn kop. Horecazaken, kappers, tandartsen, etc. moeten nog steeds gesloten blijven en alle kinderen krijgen nog steeds thuis les. Voorzichtig worden er prognoses gemaakt over de toekomst van de vastgoedmarkt. Men verwacht dat de prijzen volgend jaar wellicht zullen gaan dalen. Maar wat zien wij in de praktijk als we kijken naar de verhuurmarkt in Rotterdam?

www.woningverhurenrotterdam.nl/waarom-basis-kennis-van-huurrecht-zo-belangrijk-is-voor-iedere-particuliere-belegger

WAAROM BASIS KENNIS VAN HUURRECHT ZO BELANGRIJK IS VOOR IEDERE PARTICULIERE BELEGGER

Het klinkt soms wel eens te mooi om waar te zijn. Financieel vrij worden met vastgoed. Of je pensioen veilig stellen door te investeren in bakstenen. Wat echter onderschat wordt is dat het verhuren aan regelgeving gebonden is. Niet alleen op regionaal niveau door bijvoorbeeld beleid vanuit gemeenten, maar ook op nationaal niveau door de Huurwet.

www.woningverhurenrotterdam.nl/hervorming-van-box-3-gevolgen-voor-de-vastgoedbelegger

HERVORMING VAN BOX 3, GEVOLGEN VOOR DE VASTGOEDBELEGGER

6 september 2019 werden er nieuwe maatregelen aangekondigd om de vermogensrendementsheffing in box 3 te hervormen. Ongeveer 1.35 miljoen spaarders zullen straks geen belasting meer betalen over hun spaargeld in Box 3. Voorlopige berekeningen wijzen uit dat de eerste 440.000 euro voor mensen met alleen spaargeld belastingvrij wordt. Staatssecretaris Snel van Financiën heeft dit in een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.

www.woningverhurenrotterdam.nl/het-energielabel

HET ENERGIELABEL

U heeft een woning aangekocht voor de verhuur. De datum dat het object gaat passeren bij de notaris komt steeds dichterbij. Enthousiast begint u met het ‘verhuurklaar’ maken van het pand. Nieuwe vloeren, likje verf, misschien wel een nieuwe badkamer en keuken? Maar vaak wordt het meest belangrijke vergeten, het energielabel.

www.woningverhurenrotterdam.nl/waarom-verhuren-van-woningen-je-stress-oplevert

WAAROM VERHUREN VAN WONINGEN JE STRESS OPLEVERT

Investeren in panden is een leuke manier om extra vermogen te creëren. Maar om je vastgoed voor je te laten werken moet je ervoor zorgen dat het verhuurd wordt. En juist bij verhuren krijgen sommige mensen een stress gevoel of maken ze zich zorgen. Dit hoeft juist helemaal niet het geval te zijn! Als je er maar voor zorgt dat je goed op de hoogte bent van de eventuele risico’s en hoe je deze kan verminderen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/120-miljoen-voor-huisvesting-in-rotterdam-zuid

120 MILJOEN VOOR HUISVESTING IN ROTTERDAM ZUID

Afgelopen maandag is bekend geworden dat bijna de helft van de 260 miljoen, die door het Rijk en de gemeente Rotterdam beschikbaar wordt gesteld, besteedt gaat worden aan huisvesting. Sinds 2011 is er speciale aandacht voor het gebied rondom Rotterdam Zuid. Via het Nationaal Programma Rotterdam Zuid zijn er speciale initiatieven om Rotterdam Zuid naar een hoger niveau te tillen. Hier schreef ik eerder een blog over.

www.woningverhurenrotterdam.nl/beleggen-in-vastgoed-begrippen-zoals-bar-en-nar

BELEGGEN IN VASTGOED, BEGRIPPEN ZOALS BAR EN NAR

Als u net begint met beleggen in vastgoed dan kan het zijn dat de ”vak begrippen” u om de oren vliegen. Om goed te kunnen bepalen of een object voor u als belegger interessant is, wordt er naar het rendement gekeken. Hierbij wordt gesproken over een Bruto Aanvangsrendement (BAR) of een Netto Aanvangsrendement (NAR). In deze blog leg ik u uit wat deze begrippen precies betekenen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/woongroep-versus-kamerverhuur

WOONGROEP VERSUS KAMERVERHUUR

Nu de druk op de woningmarkt steeds groter wordt zien we ook in Rotterdam steeds meer alternatieve vormen van verhuur. Eén daarvan is de woongroep. In Amsterdam en Utrecht komt deze vorm van verhuur vaak voor. Het is een populaire manier van een woning delen in steden waar veel krapte op de woningmarkt heerst. In Rotterdam zien we ook steeds vaker dat woonruimte speciaal verbouwd en ingericht worden voor woongroepen. Het AD schonk er vorige week aandacht aan in dit artikel

www.woningverhurenrotterdam.nl/blockchain-tokens-en-de-vastgoedmarkt

BLOCKCHAIN, TOKENS EN DE VASTGOEDMARKT

Steeds vaker komt de term Blockchain in de vastgoedwereld voor. Dat is niet zo gek. Elke dag lopen we tegen problemen aan die ons werkproces vertragen en voor veel frustratie zorgen. Blockchain kan veel van dit soort problemen tackelen. Inmiddels weten we al meer over Blockchain en wat Blockchain voor de vastgoedmarkt kan betekenen. Naast Blockchain wordt er ook vaak gesproken over crypto currency of tokens. Maar hoe zit dat dan precies?

www.woningverhurenrotterdam.nl/oorkom-spookbewoning

VERHUREN IN ROTTERDAM? VOORKOM SPOOKBEWONING

Vorige maand heeft de politie in de gemeente Rotterdam een grootschalige controle gehouden op spookbewoning. Tijdens deze controle werden duizenden euro’s aan contanten en verdovende middelen gevonden in luxe appartementen in woontorens in het centrum van Rotterdam. Spookbewoning is een term die we steeds vaker horen. Maar wat is het precies, waar gebeurt het en misschien wel nog belangrijker, hoe voorkomt u het? Ik vertel het u in deze blog.

www.woningverhurenrotterdam.nl/verhuren-in-rotterdam-hoe-zorgt-u-ervoor-dat-u-een-goede-huisbaas-bent

VERHUREN IN ROTTERDAM , HOE ZORGT U ERVOOR DAT U EEN GOEDE HUISBAAS BENT?

U kent wellicht allemaal de term ‘huisjesmelker’. Een term die refereert naar een huisbaas die weinig goeds voorheeft met zijn huurders. Iemand die alleen het geld opstrijkt en verder niet naar de woning omkijkt. Verhuren is niet voor niets een vak apart. Er komen veel dingen bij kijken waar u wellicht voorafgaand aan de huurperiode niet over nagedacht heeft. In deze blog geef ik u om die reden enkele tips zodat u ervoor kan zorgen dat u niet als huisjesmelker weggezet wordt!

www.woningverhurenrotterdam.nl/transparantie-blockchain-en-vastgoed

TRANSPARANTIE, BLOCKCHAIN EN VASTGOED

Afgelopen week was ik aanwezig bij het IBREA in Amsterdam. Hier vertelden verschillende sprekers over Blockchain en welke kansen en voordelen dit kan en zal hebben voor de vastgoedmarkt. Iedereen was het erover eens dat Blockchain de technologie is die de vastgoedmarkt gaat veranderen. Hoe dit precies zal gaan weten we niet, niemand heeft immers een glazen bol op tafel staan. Wat we wel weten is dat Blockchain ons een aantal zaken biedt die we zeker in de markt kunnen gebruiken.

www.woningverhurenrotterdam.nl/goed-verhuurderschap-volgens-de-gemeente-rotterdam

GOED VERHUURDERSCHAP VOLGENS DE GEMEENTE ROTTERDAM

De gemeente Rotterdam heeft een aantal kenmerken opgesteld waar u als ‘goede verhuurder’ aan zou moeten voldoen. Dit heeft ook wel ‘goed verhuurderschap’. Deze kenmerken zijn beschreven in de factsheet ‘Goed Verhuur Voorkomt Problemen’ Als u aan deze kenmerken voldoet gedraagt u zich als een goed verhuurder en voldoet u dus aan de kenmerken van ‘goed verhuurderschap’. In deze blog vertel ik u wat de belangrijkste kenmerken zijn.

www.woningverhurenrotterdam.nl/meer-huur-door-woningverbetering

MEER HUUR DOOR WONINGVERBETERING?

Een brandende vraag tijdens een woningopname met een belegger is altijd “hoeveel huur kan mijn appartement opbrengen?” Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Onder andere de wijk, grootte van het appartement en de afwerking spelen een rol. Op de eerste 2 factoren kunt u weinig invloed uitoefenen, op de laatste des te meer! In deze blog laat ik u aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien dat woningverbetering voorafgaand aan verhuur de moeite en kosten waard zijn.

www.woningverhurenrotterdam.nl/de-huisvestingsverordening-rotterdam

DE HUISVESTINGSVERORDENING ROTTERDAM

Als u wilt gaan verhuren in Rotterdam wilt u uiteraard dat dit gebeurd volgens de regels die de gemeente heeft opgesteld. Soms is het moeilijk om te achterhalen hoe deze regelgeving nou precies in elkaar zit. Elke gemeente mag namelijk binnen bepaalde kaders een eigen beleid maken. Stel dat u in meer steden vastgoed bezit, dan zou het dus zomaar kunnen dat de ene gemeente andere regelgeving hanteert dan de andere huisvestingsverordening regels van andere gemeentes.

www.woningverhurenrotterdam.nl/beginnen-met-beleggen-in-vastgoed-zorg-voor-een-goede-basis

BEGINNEN MET BELEGGEN IN VASTGOED? ZORG VOOR EEN GOEDE BASIS!

Nu de huidige rente op de bank niet meer zoveel oplevert is er een geheel nieuwe groep beleggers opgestaan. Nog nooit werd zoveel vastgoed verkocht aan beginnende particuliere beleggers. En dat is ook niet zo gek. Beleggen in vastgoed kan een mooi rendement opleveren waarmee u bijvoorbeeld een extra pensioen kunt creëren. Mits u een weloverwogen en solide belegging doet. In deze blog geef ik u enkele tips hoe u goed voorbereid kunt beginnen aan beleggen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/nationaal-plan-voor-rotterdam-zuid

NATIONAAL PROGRAMMA ROTTERDAM ZUID, EXTRA FINANCIËLE IMPULS VOOR ROTTERDAM ZUID

Het was groot nieuws deze week! Alle media publiceerden erover en niets voor niets kreeg ik van veel beleggers enthousiaste berichtjes. Het Rijk gaat 130 miljoen euro investeren in Rotterdam Zuid. Deze financiële impuls is uiteraard een positieve opsteker! Maar waar wordt dit geld in geïnvesteerd en wat betekent dit voor dit gebied evenals uw investering? Ik vertel het u in deze blog!

www.woningverhurenrotterdam.nl/woning-aangekocht-verkoper-wilt-doorhuren-moet-regelen

WONING AANGEKOCHT, MAAR VERKOPER WILT DOORHUREN? WAT MOET U REGELEN?

Als u als vastgoed belegger een woning aankoopt kan het soms zijn dat de verkoper nog even wilt doorhuren. Dit kan soms een goede oplossing zijn als bijvoorbeeld de nieuwe woning van de verkoper nog niet gereed is. Toch is het wel belangrijk dat u voor deze huurperiode een aantal zaken goed regelt. In deze blog vertel ik u waar u op moet letten.

www.woningverhurenrotterdam.nl/verhuren-rotterdam-richtlijnen-verhuurder

VERHUREN IN ROTTERDAM, RICHTLIJNEN VOOR DE VERHUURDER

Gaat u een woning verhuren in de gemeente Rotterdam? Dan verwacht de gemeente dat u zich aan een aantal richtlijnen houdt. De gemeente verwacht dat u als verhuurder op de hoogte bent van de wetten en regels die in de gemeente gelden. Ook verwacht de gemeente van u als verhuurder dat u er voor zorgt dat u preventief handelt. In deze blog vertel ik welke preventieve maatregelen u kunt nemen om illegaal gebruik van de woning tegen te gaan.

www.woningverhurenrotterdam.nl/wet-doorstroming-huurmarkt-2015-betekent-als-verhuurder

WET DOORSTROMING HUURMARKT 2015, WAT BETEKENT DIT VOOR U ALS VERHUURDER?

Op 1 juli 2016 is de Wet doorstroming huurmarkt 2015 in werking getreden. Deze wet geeft de verhuurder meer mogelijkheden om hun woning tijdelijk te verhuren. Soms kan het voor u als verhuurder prettig zijn om uw vastgoed tijdelijk te verhuren. Bijvoorbeeld als uw huurder net in dienst is met een contract voor bepaalde tijd. Kiest u voor deze contractvorm, dan zijn er wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden.

www.woningverhurenrotterdam.nl/punten-voor-woningen

DE PUNTENTELLING, TIPS OM MEER PUNTEN VOOR UW HUURWONING TE KRIJGEN

Om een huurprijs te bepalen maken we gebruik van een punten systeem, de zogenaamde puntentelling. De puntentelling is een systeem in Nederland om de waarde van een huurwoning te bepalen. Komt de waarde boven de liberalisatiegrens van 710,68 uit dan valt de woning in de vrije sector. Interessant, want in de vrije sector mag u zelf uw huurprijs bepalen. In deze blog geef ik u een aantal tips om de waarde van uw huurwoning te verhogen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/beleggen-financiele-begrippen

BELEGGEN & FINANCIËLE BEGRIPPEN

Als u gaat beleggen in vastgoed komt u een aantal financiële begrippen tegen die belangrijk zijn. Deze begrippen staan bijvoorbeeld vermeld in de aanbodtekst van een makelaar. Maar u kunt ze ook tegen komen bij een gesprek met uw financieel adviseur. Het is belangrijk dat u de definitie van deze begrippen kent omdat ze iets zeggen over het rendement dat een beleggingsobject op kan brengen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/verhuren-en-schade-huurder

VERHUREN EN SCHADE DOOR DE HUURDER

Als u een woning verhuurt kunt u het risico lopen dat een huurder schade veroorzaakt in de woning. Door een goede screening en oplevering van de woning probeert een verhuurmakelaar zo veel mogelijk schade te voorkomen en een goede huurperiode te waarborgen. Soms komt het helaas voor dat een huurder schade in de woning veroorzaakt die soms niet te overzien is. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om u tegen deze schade te laten verzekeren. In deze blog vertel ik u hoe dit werkt.

www.woningverhurenrotterdam.nl/beleggen-vastgoed-waarom-is-kennis-belangrijk

BELEGGEN IN VASTGOED IN ROTTERDAM, WAAROM IS KENNIS VAN DE MARKT ZO BELANGRIJK?

Beleggen in vastgoed is hot. Dat merken wij niet alleen aan de toenemende vraag, ook is hier veel over te lezen in de landelijke media. Er zijn veel verschillende vormen van beleggen in vastgoed. U kunt ervoor kiezen om zelf een portefeuille op te bouwen, of u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw geld in een vastgoedfonds te investeren. Maar wat met name belangrijk is, is dat u als particulier kennis heeft van de markt waar u in investeert. In deze blog vertel ik u waarom.

www.woningverhurenrotterdam.nl/verhuren-en-onderhoud-cv-ketel

VERHUREN EN ONDERHOUD, WAAROM JE JUIST NU JE CV KETEL NA MOET LATEN KIJKEN?

Exact vorig jaar rond deze tijd schreef ik een blog over onderhoud van uw huurwoning. En wat vliegt de tijd! Inmiddels zijn we weer een jaar verder en staat de herfst weer voor de deur. De afgelopen week hebben we te maken gehad met dalende temperaturen én veel, heel veel regen. Niet gek dus dat de eerst meldingen met lekkages en niet werkende CV ketels weer binnenkwamen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/verhuren-als-tijdelijk-naar-buitenland-gaat

VERHUREN ALS U TIJDELIJK NAAR HET BUITENLAND GAAT

Gaat u tijdelijk in het buitenland werken? Dan is het wellicht een goed idee om uw koopwoning tijdelijk te verhuren. In Rotterdam wordt de expat markt steeds groter. De vraag naar gemeubileerde tijdelijke woonruimte neemt daarom enorm toe. Een win-win situatie dus! Uiteraard wilt u dat tijdens u afwezigheid alles met betrekking tot uw woning goed geregeld is. Daarom hierbij een aantal belangrijke tips

www.woningverhurenrotterdam.nl/screenen-juiste-huurder-beleggingsobject

SCREENEN, DE JUISTE HUURDER VOOR MIJN BELEGGINGSOBJECT

Huurders, we zien ze in alle soorten en maten. Hoogopgeleid, laag opgeleid, young professional, studerend, gescheiden, samenwonend, single. Maar hoe weet u nu of u een betrouwbare huurder in (uw) (huur) huis haalt? Om een goed beeld te krijgen van een potentiële huurder vind er een uitgebreide screening plaats. In deze blog leg ik u uit hoe het screenen van een huurder er aan toe gaat.

www.woningverhurenrotterdam.nl/waarom-nu-beleggen-vastgoed-rotterdam

WAAROM NU BELEGGEN IN VASTGOED IN ROTTERDAM?

De woningmarkt in Rotterdam beweegt. En hoe! Sinds de zomer heb ik gemerkt dat het aantal beleggers dat ons benaderd heeft voor informatie of begeleiding fors gestegen is. Daaruit is gebleken dat verhuurspecialisten, beleggers van waardevolle informatie kunnen voorzien. Waarom? Omdat wij alles weten over de huurmarkt. In deze blog deel ik graag een aantal punten met u, waarom beleggen in de stad een goed idee is.

www.woningverhurenrotterdam.nl/huurprijs-bepalen

HUURPRIJS BEPALEN

Elke belegger die vastgoed koopt t.b.v. de verhuur kijkt eerst naar de huurprijs die gevraagd kan worden voor een woning. Dit is natuurlijk niet gek, aangezien de huuropbrengsten direct in verband staan met het te behalen rendement. Maar hoe wordt die huurprijs nou precies vastgesteld? In deze blog vertel ik u er alles over.

www.woningverhurenrotterdam.nl/onderhoud-aan-huurwoning

ONDERHOUD AAN UW HUURWONING

Het lijkt er nog niet op, maar over een paar weken begint officieel de herfst. Wellicht denkt u nu, wat heeft de herfst met het verhuren van woningen te maken? Misschien wel meer dank u denkt! De herfst is voor iedereen die zich bezig houdt met het technisch beheer van woningen een druk seizoen. Het is vaak het seizoen van lekkages, door bijvoorbeeld bladeren in de dakgoot, maar ook krijgen we in dit seizoen regelmatig meldingen van verwarmingsketels die het niet doen.

www.woningverhurenrotterdam.nl/flexibilisering-huurmarkt-vastgoedbelegger-grijp-kans

VERHUREN AAN EEN PARTICULIERE HUURDER, VASTGOEDBELEGGER GRIJP UW KANS!

Vastigheid is iets van vroeger. Je hele leven voor dezelfde baas blijven werken? Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een flexibel bestaan als ZZP-er. Deze flexibilisering heeft tot gevolg dat ook het begrip ‘wonen’ een andere dimensie heeft gekregen. Een woning kopen en in 30 jaar afbetalen? Komt steeds minder voor. De dertigers van nu kiezen voor een flexibel leven en daar hoort een flexibele woonsituatie bij.

www.woningverhurenrotterdam.nl/gemeubileerd-verhuren

GEMEUBILEERD VERHUREN

U wilt uw woning in de regio Rotterdam gemeubileerd gaan verhuren aan bijvoorbeeld expats, of particulieren die, om welke reden dan ook, behoefte hebben aan tijdelijke woonruimte. Het is dan belangrijk dat uw woning goed gemeubileerd is. Maar wat is dat precies? Een goed gemeubileerde woning? En waarom is het zo belangrijk dat u, uw inventaris vastlegt via een goede inventarislijst?